В разгара на летните отпуски главният архитект на София Здравко

...
 В разгара на летните отпуски главният архитект на София Здравко
Коментари Харесай

Ще социализират зоната от "Лъвов мост" до автогарата

 В разгара на летните отпуски основният проектант на София Здравко Здравков афишира конкурс за избор на компания, която да предложи архитектурно решение за обновяването на бул. " Княгиня Мария Луиза " в сектора от пл. " Лъвов мост " до ул. " Струга ", която се намира против Централната автогара. Срокът за подаване на документи е 17 август (четвъртък). Хонорарът, който кметството ще заплати на спечелилия план, е 70 000 лева без Данък добавена стойност, пресмята в. " Сега ".
 
От участниците се чака да предложат решения за реконструкцията на трамвайното трасе и за понижаване на шума и вибрациите, а също и за озеленяването на релсите като " зелен трамвай ". Търсят се и нови разновидности за транспортно обслужване на постройките в региона и за минимално директно придвижване посредством местни платна.
 
Архитектите би трябвало да посочат още по какъв начин да се обезпечи пешеходен достъп до входовете на постройките и авто достъп до вътрешните дворове. След ремонта Столична община се надява да направи допустимо паркирането на най-благоприятен брой коли в локалните платна на булеварда и в подземни гаражи на две равнища с входове от тези местни платна, написа в заданието.
 
То планува още планиране на трасе за двупосочна велоалея, а също основаване на озеленено пешеходно пространство и " места за рекреация ", като в същото време се регистрира статута на булеварда като монумент на градинското изкуство. Социализирането на сектора би трябвало да стане с подобаващи нови настилки, с озеленяване, ново осветяване, паркова мебел, поливна система и други,продължават от общината.
 
Избраният реализатор ще би трябвало да съобрази плана си с наличната подземна техническа инфраструктура, в това число с трасето на метрополитена. При потвърдена нужда се позволява изместването и/или реконструкцията им. С плана би трябвало да се обезпечи улеснение и комфорт за всички групи от популацията, в това число за хората с увреждания, се споделя още в конкурсните бумаги.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР